Produktová řada Moleculer-base je registorvanou značkou české společnosti Manihi s.r.o. a zaměřuje se na přípravky pro moleklulární gastronomii, molekulární kuchyni, progresivní mixoligii, technoemociánlí kuchyni a moderní gastronomii jako celek.
V této kategorii naleznete vápenaté soli, formovací algináty (výtažky z mořských řas), emulgátory na bázi sójového lecitinu, ale také maltodextrin, který se hojně používá jako nosič chuti a dopomáhá ke vstřebávání tuku a oleje.
Naleznete zde mimo jiné:
- lginát
- xantan
- gellan
- maltodextrin
- lecitin
- a mnoho dalšího
Jednotlivé produkty lze použít jako základní prostředek pro výrobu „sfér“ nebo „raviol“. Dále je lze využít při přípravě „kaviáru“ či různých druhů „koktejlů“. Najdete tu také přípravek vhodný pro výrobu teplých nebo studených pěn, takzavnýhch espum. Ta to značka Molecular-base obashuje pouze "čisté" neředěné" přípravky a aditiva, která nejsou nijak "ředěna" například třeba maltodextrinem a tudíž je zaručená perfektní funkčnost, dávkování a použití.