Jednotlivé textury se běžně využívají v potravinářském průmyslu. Jsou výbornými pomocníky při různých typech reakcí. Díky jejich vlastnostem tak například dochází:

  • ke zvýšené schopnosti tvarování kuliček,
  • k udržení plynných částic v pokrmech,
  • ke snížení kyselosti potravin,
  • k zajištění  šumivého efektu.

Textury Ferran Adria

Gellan

Gellan, polysacharid, má želatinovou konzistenci a také velice krátkou historii. Byl objeven...
Vaše cena: 3 680,00 Kč

Metil

Metil, užívaný jako želírovací prostředek, se získává z rostlinného polysacharidu celulózy....
Vaše cena: 1 615,00 Kč

Sucro

Tento emulgátor je vysoce stabilní a používá se ke spojení oleje a vody do jednoho roztoku. Jeho...
Vaše cena: 3 050,00 Kč

Glice

Textura glice je složena z monoglyceridů a diglyceridů, jež jsou odvozeny z lipidů....
Vaše cena: 618,00 Kč

Malto

Maltodextrin, oligosacharid vznikající spojením pěti molekul glukózy, se získává z obilí....
Vaše cena: 2 137,00 Kč

Crumiel

Tento produkt spadá do nové série textur nesoucí název „Surprises/Překvapení“. Pojmenován je...
Vaše cena: 1 025,00 Kč

Trisol

Tato textura je vlastně rozpustnou vlákninou, která se vyrábí z pšenice. Používá se zejména...
Vaše cena: 2 830,00 Kč

Crutomat

Crutomat se chlubí svojí křupavou, dehydratovanou strukturou podlouhlých rajčatových vloček...
Vaše cena: 2 395,00 Kč

Yopol

Yopol má formu jogurtového prášku, který je použitelný v pokrmech, do nichž není možno...
Vaše cena: 859,00 Kč