Jak vznikají gely a želé?

Říkáte si, jak je možné, že mi zde nabízejí podivnosti jako je jablečný štrůdl, který vypadá jako kus želatiny? Příprava všech pokrmů, které jsou následně přetvořeny do gelů a želé, je provedena naprosto stejným způsobem jako v "běžné kuchyni". Tedy u štrůdlu musíme také nejdříve oloupat jablka, nastrouhat je, připravit těsto a následně upéct v troubě.

Rozdíl je ten, že standardně připravené jídlo se následně ještě dále upravuje - rozmixuje a ztuží pomocí speciálních přípravků. Díky nim vzniká již zmiňované želé a gel.

Nebojte se, přidané látky rozhodně pokrmům nijak neuškodí, jsou bez chuti a běžně se v gastronomii používají již dlouhou dobu.

Gely a želé

Speciality z molekulární kuchyně

Odběrné místo:

bistro BRUNCH IN THE BOX
Dělnická 13
Praha 7
17000

PO-PÁ 10:30 - 16:30
606345799 petr@manihi.cz ODBĚRNÉ MÍSTO otevírací doba bistra BRUNCH IN THE BOX
PO-PÁ
08:00 - 16:00
www.brunchinthebox.cz
www.petrkoukolicek.cz
www.molekularnicatering.cz
www.manihi.cz
MANIHI s.r.o. - C 177040 vedená u Městského soudu v Praze