Značka Ferran Adria je světovou špičkou ve výrobě Textur a byli první na světě kdo začal s těmito přípravky. Jednotlivé textury se běžně využívají v potravinářském průmyslu a při přípravě moderní gastonomie a molekulární kuchyně. Jsou výbornými pomocníky při různých typech reakcí. Díky jejich vlastnostem tak například dochází:

  • ke zvýšené schopnosti tvarování kuliček,
  • k udržení plynných částic v pokrmech
  • ke snížení kyselosti potravin,
  • k zajištění  šumivého efektu

Textury Ferran Adria - Texturas

Calcic

Calcic je texturou, která se běžně používá v potravinářském průmyslu při výrobě sýrů. Je to...
Vaše cena: 584,00 Kč

Agar

Agar se získává z červených řas. Tento želatinový přípravek se používá v Japonsku od 15. století....
Vaše cena: 2 450,00 Kč

Xantana

Xantana, polysacharid s vysokou molekulovou hmotností, se získává pomocí fermentace...
Vaše cena: 1 995,00 Kč

Algin

Algin je přírodním produktem, k jehož výrobě se využívá hnědých mořských řas. Záleží však na...
Vaše cena: 1 590,00 Kč

Citras

Tato textura se vyrábí z citronanu sodného, jež se převážně získává z citrusových plodů...
Vaše cena: 720,00 Kč

Lecite

Přírodní emulgátor, mající obdobnou bázi jako je sójový lecitin, se stal ideálním společníkem při...
Vaše cena: 999,00 Kč

Kappa

Kappa má želatinovou konzistenci a získává se spolu s ostatními karageny z červených...
Vaše cena: 2 140,00 Kč

Iota

Iota má želatinovou konzistenci a získává se spolu s ostatními karageny z červených...
Vaše cena: 1 640,00 Kč

Gellan

Gellan, polysacharid, má želatinovou konzistenci a také velice krátkou historii. Byl objeven...
Vaše cena: 3 502,00 Kč

Malto

Malto 1Kg Maltodextrin, oligosacharid vznikající spojením pěti molekul glukózy, se získává...
Vaše cena: 2 800,00 Kč

Trisol

trisol 4 kg Tato textura je vlastně rozpustnou vlákninou, která se vyrábí z pšenice. Používá...
Vaše cena: 2 500,00 Kč

Manitol 700g

Je bez zápachu, krystalický polyolová získané z fruktózy nebo cukrů extrahovaný z mořských řas nebo...
Vaše cena: 1 510,00 Kč