Jednotlivé textury se běžně využívají v potravinářském průmyslu. Jsou výbornými pomocníky při různých typech reakcí. Díky jejich vlastnostem tak například dochází:

  • ke zvýšené schopnosti tvarování kuliček,
  • k udržení plynných částic v pokrmech,
  • ke snížení kyselosti potravin,
  • k zajištění  šumivého efektu.

Textury Ferran Adria

Calcic

Calcic je texturou, která se běžně používá v potravinářském průmyslu při výrobě sýrů. Je to...
Vaše cena: 584,00 Kč

Agar

Agar se získává z červených řas. Tento želatinový přípravek se používá v Japonsku od 15. století....
Vaše cena: 2 039,00 Kč

Xantana

Xantana, polysacharid s vysokou molekulovou hmotností, se získává pomocí fermentace...
Vaše cena: 1 720,00 Kč

Algin

Algin je přírodním produktem, k jehož výrobě se využívá hnědých mořských řas. Záleží však na...
Vaše cena: 1 460,00 Kč

Citras

Tato textura se vyrábí z citronanu sodného, jež se převážně získává z citrusových plodů...
Vaše cena: 635,00 Kč

Lecite

Přírodní emulgátor, mající obdobnou bázi jako je sójový lecitin, se stal ideálním společníkem při...
Vaše cena: 999,00 Kč

Fizzy

Textura fizzy se dodává ve formě silného, protáhlého granulátu, který oplývá šumivým efektem....
Vaše cena: 950,00 Kč

Gluco

Texturu gluco tvoří směs dvou vápenatých solí – kalcium glukonát a laktát vápenatý. Proto se...
Vaše cena: 1 370,00 Kč

Kappa

Kappa má želatinovou konzistenci a získává se spolu s ostatními karageny z červených...
Vaše cena: 2 110,00 Kč

Iota

Iota má želatinovou konzistenci a získává se spolu s ostatními karageny z červených...
Vaše cena: 1 325,00 Kč