Textury MOLECULAR-BASE

Produktová řada Molecular-base je registrovanou značkou české společnosti Manihi s.r.o. a zaměřuje se na přípravky pro molekulární gastronomii, molekulární kuchyni, progresivní mixologii, technoemocionální kuchyni a moderní gastronomii jako celek.

V této kategorii naleznete vápenaté soli, formovací algináty (výtažky z mořských řas), emulgátory na bázi sójového lecitinu, ale také maltodextrin, který se hojně používá jako nosič chuti a dopomáhá ke vstřebávání tuku a oleje. Dále xantan, gellan, agar, lecitin, iota, kappa, maltodextrin a další.

Jednotlivé produkty lze použít jako základní prostředek pro výrobu "sfér" nebo "raviol". Dále je lze využít při přípravě "kaviáru" či různých druhů "koktejlů". Najdete tu také přípravek vhodný pro výrobu teplých nebo studených pěn, takzvaných espum. Ta to značka Molecular-base obsahuje pouze "čisté" neředěné" přípravky a aditiva, která nejsou nijak "ředěna" například třeba maltodextrinem a tudíž je zaručená perfektní funkčnost, dávkování a použití. Součástí je produktová řada Lyo-base, která zahrnuje lyofilizovanou zeleninu a ovoce.

Kategorie