Co je lyofilizované ovoce?

Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem někdy označované jako vymrazení nebo sublimační sušení. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo. Díky tomu se zachová přirozená struktura. Takto zmražené ovoce se následně umístí do sušárny s nižším tlakem. Voda z ovoce se tak mění v páru - sublimuje. Ovoce si tak uchová svoji strukturu a barvu včetně všech minerálů a vitamínu.

Výhody lyofilizovaného ovoce:

  1. Chuť a vůně je mnohem lepší než u ovoce sušeného teplem.
  2. Jsou zachovány vitamíny a minerály.
  3. Přírodní produkt bez přidání chemikálií.
  4. Barva a podoba je téměř stejná jako u čerstvého ovoce.

Lyofilizované ovoce Ferran Adria

Lyo piňa - ananas

Mrazem vysušený ananas, který je vhodný především jako dekorace nebo k samotné přípravě...
Vaše cena: 985,00 Kč

Lyo frambuesa - maliny

Maliny vysušené pomocí mrazu se hodí k přípravě prachu, různých typů ozdob či do samotných...
Vaše cena: 1 280,00 Kč

Lyo mango

Mrazem vysušené mango je ideální pro přípravu prachu, ozdob nebo do jednotlivých pokrmů.
Vaše cena: 1 015,00 Kč

Lyo fresa - jahoda

Jahody, další ovoce lyofilizované mrazem, jsou velmi vhodné pro přípravu prachu, různých typů...
Vaše cena: 1 150,00 Kč

Lyo grosella - černý rybíz

Černý rybíz, mrazem vysušený, je ideální volbou pro přípravu prachu, do jednotlivých pokrmů či jako...
Vaše cena: 1 150,00 Kč