INGREDIUM PEKTIN CA N°48 1kg (PECTIN)

Pektin CA je želírovací prostředek získaný z kůry citrusů a následně chemicky upravený. Je určený na recepty s nízkým obsahem cukru (Brix pod 30). DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ: 0,5-1,5%. POUŽITÍ: Lehké ovocné gely, kompoty. DOPORUČENÝ ZPŮSOB PŘÍPRAVY:Pektin nejdříve smíchejte s cukrem a až poté s teku­tinou. Směs přiveďte k varu, vařte až k Brix 40-60 (na ovocné omáčky-na neutrální omáčky). Pokud potřebujete snížit pH pod 3,5, přidejte 50% (kyseliny citrónové) . Po svaření ihned nalijte do požadované formy a nechte vychladnout. TIP NAVÍC: Pektin CA reaguje s vápníkem, stačí malé množství obsažené v ostatních surovinách, většinou ho není třeba dodávat. Pokud byste jej potřebovali přidat, použijte Calcium LA

1 430,00 Kč
cena včetně DPH bez DPH 1 276,79 Kč
Skladem