OBJEVTE TAJEMSTVÍ MOLEKULÁRNÍ KUCHYNĚ 

CO JE MOLEKULÁRNÍ KUCHYNĚ

Žijeme ve velmi pokrokové době a světě neomezených možností. Proto vás nejspíš tolik nepřekvapí, že existuje i jiná příprava jídla, než na kterou jsme běžně zvyklí ze své kuchyně či oblíbené restaurace. Touto novinkou je tzv. molekulární kuchyně, která využívá při přípravě pokrmů spíše postupů chemické laboratoře, a tak dochází k výrobě originálních jídel nejen po chuťové stránce, ale především po stránce vizuální. A potom se můžete na talíři setkat s opravdovými skvosty, jako je alkoholové želé což je jedne ze zástupců molekulárních koktejlů nebo polévka v kuličkách či se šopským salátem v podobě pěny.

Nejspíš vám molekulární kuchyně připadá na první pohled jako velké kouzlení, má ale své výhody, kvůli kterým vlastně vznikla. Molekulární gastronomie pracuje se stejnými čerstvými surovinami jako gastronomie klasická, ale odlišuje se použitými postupy, využívajícími chemické látky především ke změně skupenství, díky nimž dochází k zachování chutí, změnám struktury, prodloužení životnosti vitaminů a minerálních látek, které by klasických vařením či pečením zanikly.

Proto jsme se rozhodli vám molekulární mixologii přiblížit. Pro jednotlivé kousky bude dobré využít služeb našeho e-shopu. Pokud se ale chystáte uspořádat například rodinnou oslavu, uvítáte námi poskytovaný molekulární catering, nebo snad molekulární show Petra Koukolíčka který vám naservíruje ve vakuu pomalu pečený steak sous-vide nebo třeba na osvěžení molekulární koktejly nebo snad alkoholové dorty. Jen tak budete moci nechat hýčkat všechny své smysly a kouzlo molekulární kuchyně vyzkoušet na vlastní kůži. Těm, kteří si prozatím na tento typ přípravy netroufají, jsme samozřejmě schopni zajistit tradiční catering od naší společnosti 100%CATERING ve formě obložených talířů, sendvičů či smažených mas, vegetariánský pokrmů, fantastických dezertů. Samozřejmostí je fingrfood, flyingfood a live cooking našich profesionálních kuchařů. 

V našem e-shopu si můžete koupit výrobky avantgardní nebo spíše molekulární kuchyně a mixologie. Také zde naleznete Lyofilizované (mrazem sušené) suroviny a různé textury a tekutý dusík pro přípravu technoemocionální kuchyně. A v neposlední řadě si u nás můžete objednat různé nástroje a přístroje jak na uzení, dodávání aroma taky pro vaření ve vakuu "Sous vide", ale i hotové výrobky napříkald molekulární koktejly nebo alkoholové dorty.

Jsme distributorem a výrobcem české zančky Molecular-base a dále prodáváme zančky Texturas od Ferran Adria, Sosa, Ingredium, Mugaritz, Biozoon a mnoho dalších.

Zboží si můžete vyzvednout v bistru BRUNCH IN THE BOX v Dělnické 13, Praha - Holešovice, nebo vám jej pošleme službou PPL a na Slovensko DHL. 

Nechte se inspirovat a můžete pro své hosty a klienty nebo jen tak pro sebe připravit zajímavý večírek s netradičním, zážitkovým  občerstvením ve stylu molekulární kuchyně a fantastickými alkoholickými koktejly v podobě molekulární mixologie. To vše s naším  molekulárním cateringem.