Pektin NHX je želírovací prostředek získaný z kůry citrusů a poté chemicky upravený. Pektinje určený na toppingy a glazury. Funguje s ovocem, čokoládou i prostředí s nízkým obsahem cukru. Alternativouje k Pektinu NH či NX58. DOPORUČENÝ ZPŮSOB PŘÍPRAVY: Pektin smíchejte s cukrem a až poté rozmíchejte v tekutině. Směs přiveďte k varu. Pokud potřebujete dosáhnout Brix 70, vařte déle. Pokud potřebujete dosáhnout pH do 3,5, přidejte Citrix (kyselinu citrónovou). Nalijte hotovou glazuru na produkt a nechte vychladnout. DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ: 0,8-2%. POUŽITÍ: Glazury s ovocným pyré, neutrální glazury, produkty s nízkým obsahem cukru, mirror glazé, želatinové čokoládové krémy. TIP NAVÍC: Čím kyselejší prostředí, tím méně se přidá (kyseliny citrónové) a více Pektinu. V případě neutrálních glazur je potřebné přidat více (kyseliny citrónové). Pektin dobře funguje s vápníkem.