Pektin Y- yellow je želírující prostředek získaný z kůry citrusů. Je pomalu želírující, za přítomnosti cukru (Brix vyšší než 70) a kyselosti (pH menší než 3,5). Není termoreverzní, proces želírování nelze opakovat. Výsledek je pevný.DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ: 1-2,5%. POUŽITÍ: Pate de fruit, náplně do pečiva, džemy, želé. DOPORUČENÝ ZPŮSOB PŘÍPRAVY: Pektin smíchejte s cukrem a až poté rozmíchejte v tekutině. Směs přiveďte k varu. Pokud potřebujete dosáhnout Brix 70, vařte déle. Pokud potřebujete dosáhnout pH do 3,5, přidejte (kyselinu citrónovou).Nalijte do požadované formy či nádoby a nechte vychladnout. TIP NAVÍC: Čím kyselejšíje pyré, tím méně se přidává kyseliny citronové a více Pektinu. Pektin reaguje i s mléčnými kaseiny.