INGREDIUM KAPPA N°23

Kappa je přírodní želírující prostředek získaný z červené mořské řasy. V oblasti Carragheen v Irsku se používájiž několik stovek let. Je určený na výrobu gelů s hutnou strukturou a průhledných vzhledem. Zelírovací schopnosti jsou velmi rychlé a KAPPA-BASE se hodí například na rovnoměrné,jemné a tenké glazury. Jakmile zželíruje, je odolný až do nějakých 65°C. DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ: 0,5-3%. TIP NAVÍC: Kappa není citlivá na enzymy, které jsou například v ananasu, mangu, zázvoru a podobně. Teplota, kdy začne Kappa želírovat je různá a závisí na celkovém složení vý­robku. Vliv má také dávkování. Kappa reaguje ve spojení s mléčnými výrobky (kasein). DOPORUČENÝ ZPŮSOB PŘÍPRAVY: Rozpusťte Kappu ve studené nebo horké tekutině a rozmíchejte metlou či v mixéru. Směs přiveďte k varu, aby se želírovací schopnosti aktivovaly.Nalijte do požadované formy či nádoby a nechte vychladnout.Typické použití: pevné,jemné a lesklé toppingy na dezerty, lasagne připravené z pyré, stabilizace mléčných výrobků (například stabilizace kakaa či ovocného pyré v nápojích.

Můžete nahradit produktem Kappa-base 100g nebo 400g, který je okamžitě k odběru

1 989,00 Kč
cena včetně DPH bez DPH 1 775,89 Kč
Skladem